Referenssit

Laura Satimus ja Pauliina Siniauer: Tarinankerronnan taika – opas radiotyöhön ja podcastingin maailmaan

KOURAn työskentelyapuraha mahdollisti Laura Satimukselle ja Pauliina Siniauerille radiotyön oppaan kirjoittamisen. Ajatus oppaan kirjoittamisesta sai alkunsa, kun kaksikko vuosien varrella huomasi toistamiseen palaavansa puhumaan siitä, miten mahtavaa ja maagista ääneen perustuva tarinankerronta on parhaimmillaan.

”Miten voikaan innostua ja riemastua, kun kuulee hyvin tehdyn radiojutun, -juonnon tai podcastin!”, he sanovat.

Lauralla ja Pauliinalla on yli kymmenen vuoden kokemus radiotyöstä: Laura on tuottanut ja toimittanut ohjelmia kaikille Ylen suomenkielisille radiokanaville ja Pauliina Radio Helsingille. He ovat myös opettaneet radiotyötä ja tehneet siinä sivussa paljon muistiinpanoja parhaista käytännöistä ja hyvistä vinkeistä.

Käytännönläheisiä vinkkejä ja opastusta audiosisältöjen tekoon

“Käytännönläheistä sisältöön keskittyvää radiotyön opetusmateriaalia ei juuri ollut saatavilla. Pohdimme, että tarvetta sellaiselle voisi olla, varsinkin nyt kun podcastien myötä kenen tahansa on helppo tehdä audiosisältöjä”, kaksikko tuumaa.

Aloittelijoille suunnattu opas antaa paljon käytännön ohjeita ja selventää työprosessia laadukkaiden audiosisältöjen taustalla.

“Törmäsimme usein ajatukseen siitä, radion tai podcastin tekeminen on varsin helppoa, sen kun vain alkaa höpöttelemään. Todellisuudessa kiinnostavien sisältöjen tekeminen vaatii kuitenkin paljon enemmän, ja oppaamme toivottavasti auttaa siinä”, Laura ja Pauliina jatkavat innoissaan.

Oppaassa parhaita neuvojaan antavat myös kotimaiset alan konkarit, kuten Jenni Pääskysaari ja Jenni Poikelus, sekä amerikkalaisen WNYC kanavan tuottaja Amanda Arkonczyk.

KOURAn työskentelyapuraha mahdollisti unelman toteutumisen

Koulutusrahasto KOURAn apurahaa hakiessa hahmoteltuna oli kirjan sisältö lukuineen ja kirjoitussuunnitelma.

“Kiitos KOURAn apurahan, pystyimme aloittamaan kirjoitusprosessin”, kaksikko iloitsee.

Aluksi työpari jakoi aihealueet ja haastattelut. Laura kirjoitti opasta palkattomalla vapaalla Ylestä ja Pauliina freelancerina. Lopuksi he muokkasivat vielä moneen kertaan yhdessä oppaan sisältöä.

“Toivomme oppaasta löytyvän inspiraatiota radiotyöhön ja podcasteihin rakastuneille“, Laura ja Pauliina toteavat lopuksi hymyssä suin.

Tarinankerronnan taika – Opas radiotyön ja podcastingin maailmaan on luettavissa täällä.