Valintakriteerit
KOURAn koulutuslautakunta valitsee apurahojen saajat hyvin tehdyn toteutussuunnitelman ja käyttötarkoituksen perusteella.
Kenelle KOURA-apurahat ovat?
- Ylen ja MTV:n ja sen tytäryhtiöiden vakituiset ja määräaikaiset työntekijät, jotka ovat olleet luomassa tekijänoikeudellisesti suojattuja kotimaisia alkuperäisteoksia.
- Työryhmät, joiden vetäjä täyttää edellämainitut hakukriteerit.
- Yritykset, yhteisöt ja yksityiset elinkeinonharjoittajat ja yksityishenkilöt eli kaikki, jotka järjestävät seminaareja ja ryhmäopetusta.
Apurahan hakijan/työryhmän vetäjän ammattinimike ei ole ratkaiseva apurahan saamisen kriteeri vaan hakijan/työryhmän vetäjän työn tekijänoikeudellisesti merkittävä sisältö. Tästä syystä hakemuksen tulee sisältää selvitys apurahan hakijan/projektin vetäjän työn tekijänoikeudellisesta sisällöstä viimeiseltä kolmelta vuodelta. Esimerkiksi mediasisältöjen luomisessa mukana olevien tuotantokoordinaattoreiden ja vastaavien henkilöiden on mahdollista anoa ja saada KOURA-apurahoja, mikäli työn sisältö on ollut tekijänoikeudelliesti merkittävää. Pelkästään verkon tekstiartikkelien, sisältömarkkinoinnin tai YouTube-sisältöjen tekeminen ei anna hakukelpoisuutta.
Henkilökohtaisen apurahan saaja on karenssissa kaksi vuotta hakiessaan uutta henkilökohtaista apurahaa. Kahden vuoden karenssi vastaa kolmea apurahahakukierrosta eli kaksi kevään ja yksi syksyn tai yksi syksyn tai kaksi kevään apurahakua. Tämän jälkeen hakija on jälleen hakukelpoinen. Työryhmän vetäjää, työryhmän jäsentä ja seminaarin järjestäjää karenssisääntö ei koske.
Olet hakukelpoinen, vaikka
- et olisi ammattiliiton jäsen
- olisit saanut KOURA-palkinnon
Edellä mainitut hakukelpoisuutta koskevat kriteerit eivät koske hakijoita, jotka anovat apurahaa seminaarien/ryhmäopetusten järjestämiseen. Kyseinen apuraha voidaan myöntää myös yrityksille, yhteisöille, yksityisille elinkeinonharjoittajille ja muille kuin Ylen tai MTV:n (ja sen tytäryhtiöiden) työntekijöille.
KOURA-apurahan käyttökohteet
Koura voi myöntää apurahoja vain KOURA-sopimuksen mukaisiin käyttötarkoituksiin, joiden on oltava myös tuloverolain näkökulmasta verovapaita.
Apurahoja myönnetään seuraaviin tarkoituksiin:
- Media-alan journalistisiin ja taiteellisiin täydentäviin opintoihin kotimaassa ja ulkomailla:
- ammatillisen osaamisen päivittämiseen
- moniosaamisen kehittämiseen
- tutkintoon johtavien opintojen osien/modulien suorittamiseen, mikäli hankittavan osaamisen voidaan tulevaisuudessa katsoa laajentavan nykyistä ammatillista osaamista
- media-alan festivaali- ja seminaarimatkoihin
- ammatissa tarvittavan kielitaidon tai muun erikoistaidon kehittämiseen
- seminaarien ja ryhmäopetusten järjestämiseen
- Ammatillisiin kokeiluihin
- henkilökohtaisten kokeiluprojektien ideoinnin ja kehittelyn tukemiseen, esimerkiksi käsikirjoitustyö, joka ei suoraan liity ohjelmatyöhön ja pilotointiin
- media-alan koulutuksellisten sisältöjen ja ilmaisun kehittämiseen, joka ei suoraan liity ohjelmatyöhön ja pilotointiin
- Media-alan journalistista ja taiteellista työtä kehittävän oppimateriaalin valmistukseen
- Media-alaa kehittävään selvitys- ja tutkimustyöhön
Huomioithan lisäksi, että apurahoja ei myönnetä:
- kokonaisten ammatillisten perusopintojen suorittamiseen
- laitehankintoihin
- ateriakuluihin yms., poikkeuksena työskentelyapuraha, joka on tarkoitettu elinkustannusten kattamiseen
- kohteisiin, joilla on kaupallinen päämäärä
- virkistystarkoituksiin
- takautuvasti jo toteutuneisiin tai meneillään oleviin kursseihin tai opintomatkoihin
- käyttötarkoituksiin, jotka verottaja on määritellyt tuloverolain alaiseksi
🤓
Tarkista hakukelpoisuutesi helposti Apuraha-apurin avulla