Ajankohtaista

Tekoälypäivä 15.11. keskittyy teköälyn käyttöön luovassa työssä

27.09.2023
Luova työ ja tekoäly ovat keskiössä 15.11. Kouran ja Ylen Journalismin akatemian yhteisessä Tekoälypäivässä. Ohjelman pääesiintyjät on nyt julkistettu, mutta tarjonta täydentyy syksyn aikana. Tule kuulemaan ja kokeilemaan!

Aamupäivä

Kello 9

  • AI-taiteilija Roope Rainisto: Video: Metamorphosis (video katsottavissa YouTubessa)

Kello 10

  • Apulaisprofessori Christian Guckelsberger: ’An Adapt-or-Die Type of Situation’: Perception, Adoption, and Use of Creative AI by Industry Professionals

Iltapäivä

Kello 12.30

  • Työelämäprofessori Lauri Järvilehto: Miten käytät tekoälyä tehokkaasti tietotyössä

Kello 13

  • Paneelikeskustelu tekoälyn käyttämiseen liittyvästä etiikasta ja tekijänoikeuksista. Puhujina Svenska Ylen vastaava toimittaja Johanna Törn-Mangs, Kopioston toimitusjohtaja Valtteri Niiranen ja konsultti Minna Mustakallio

Työpajat

  • Työpajoissa pääset kuulemaan ja kokeilemaan, miten tehdään parempia prompteja esim. ChatGPT-sovelluksella. Saat myös tietoa tekoälyn käyttämisestä visuaalisessa työssä. Tarkemmat tiedot työpajoista julkaistaan myöhemmin.

Tapahtuman juontavat Jaakko Lempinen (Yle) ja Ripsa Koskinen-Papunen (MTV)

ILMOITTAUDU TAPAHTUMAAN

Voit osallistua Journalismin akatemian ja KOURAn yhteiseen Tekoälypäivään koko päiväksi, osaksi päivää tai vain piipahtaa. Tapahtuman luento-osuuksia voi seurata myös etänä. Tapahtumapaikka on Pasilan Visio.

Heräsikö kysymyksiä? Ota yhteyttä: akatemia@yle.fi