Ajankohtaista

Gita Kadambi jakaa Sivistystekopalkinnon 11.4. KOURAn 40-vuotisgaalassa

08.04.2024

“Sivistys merkitsee minulle laaja-alaisuutta, uteliaisuutta ja rohkeutta.”, sanoo Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Gita Kadambi. Hän valitsee Koulutusrahasto KOURAn vuoden 2023 sivistystekopalkinnon saajan KOURAn 40-vuotisjuhlagaalassa torstaina 11. huhtikuuta

Kuvaaja: Jussi Hellsten

Kadambi jatkaa: “Se on kunnioitusta ja halua ymmärtää ihmistä ja yhteiskuntaa kokonaisvaltaisesti. Sivistys on myös kykyä muuttaa omia mielipiteitään ja näkökulmiaan maailman muuttuessa, sivistynyt henkilö ei jumita poteroissaan.”

Miksi mielestäsi on tärkeää palkita mediasisältöjä myös sivistysnäkökulmasta? 

Kadambi näkee asiassa laajemman yhteiskunnallisen merkityksen: “Yksinkertaisesti siksi, että median tehtävä on vahvistaa yhteiskuntaa ja sivistynyt yhteiskunta on vahva.

Sinulla on laaja kokemus ja ymmärrys kulttuurikentästä Suomessa sekä luovien ihmisten ja organisaatioiden johtamisesta. Mitä haluaisit sanoa tämän päivän nuorille sisällöntekijöille media-alalla? 

Vaatii rohkeutta ja uteliaisuutta ottaa sisältöjä laaja-alaisesti ja monipuolisesti esiin. Yrittäkää nähdä, mikä vaatii esiin nostamista. Tämä  vaatii sitkeyttä ja vaivannäköä. Siihen kuitenkin kannustan, koska vain siten media vahvistaa yhteiskuntaa sivistämällä”, toteaa Kadambi painokkaasti.

Gita Kadambi on tammikuusta 2018 toiminut Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajana. Vuosina 2013-2017 hän toimi Helsingin kaupunginorkesterin intendenttinä ja 2010-2013 Yleisradion henkilöstöpäällikkönä ja HR-partnerina, ja tätä ennen Radion sinfoniaorkesterin apulaisintendenttinä. Tämän lisäksi hän on työskennellyt Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa monipuolisissa tuotannollisissa tehtävissä.

Kuvaaja Jussi Hellsten