Ajankohtaista

Ehdota KOURA-palkintoja vuoden 2024 parhaille sisällöille – haku on auki 6.1.2025 saakka!

04.12.2024

Säväyttikö sinua tänä vuonna erityisesti jokin kulttuuriohjelma, draama tai uutissisältö vai ilahduttiko jokin sisältö uudenlaisella toteutustavalla? Etsimme nyt vuoden 2024 parhaita sisältöjä Ylen ja MTVn tuotannoista. Tartu tilaisuuteen ja esitä omia suosikkejasi palkintoehdokkaiksi. Palkintojen saajat julkistetaan KOURA-juhlassa maaliskuussa.

Etsimme Ylen ja MTVn vuoden parasta sisältöä viidessä eri kategoriassa. Voit ehdottaa palkittavaksi useampaa eri sisältöä.

   Ehdotettavan sisällön tulee olla: 

  • televisio-, radio- tai audiovisuaalinen verkkosisältö (ei artikkeli)
  • kotimainen (ulkomaiseen formaattiin perustuvia sisältöjä KOURA ei voi palkita)
  • Ylen tai MTVn tai sen tytäryhtiön omatuotantoinen sisältö. Palkintolautakunta voi palkita myös ns. sekatuotannon erityisen painavista syistä. Ns. avaimet käteen indie-ja freelancer tuotantoja KOURA ei voi palkita.
  • julkaistu ensi kertaa vuoden 2024 aikana

Palkintoehdotuksia voivat lähettää kaikki Ylen ja MTV:n sekä sen tytäryhtiöiden työntekijät. Keräämme ehdotukset KOURAn apurahajärjestelmän kautta https://koura.apurahat.net. Mikäli sinulla ei ole vielä Kouran tunnuksia, klikkaa kohdasta Rekisteröidy apurahan hakijaksi tästä.

Palkittavat sisällöntekijät:

Kun ehdotat palkittavaa sisältöä, sinulta kysytään myös näkemystäsi henkilöistä, joiden panos sisältöön tai sen estetiikkaan on ollut merkittävä. Mikäli sinulla ei ole tähän tarkempaa näkemystä, se ei haittaa, voit silti jättää ehdotuksesi. Mikäli sinulla on hyvä käsitys työryhmän jäsenten rooleista ja kunkin panoksesta, jätäthän myös tarkemmat perustelusi. Perustelusi ovat lautakunnalle hyödyllisiä ja erityisen tärkeitä silloin kun ehdotettavan henkilön oma ammattinimike ei viittaa työhön, joka kerryttää tekijänoikeutta. Palkintoehdotuksesi lisäksi palkintolautakunnalla on käytettävissä tietolähteenä ohjelman sisältöilmoitus ja siihen merkityt tekijöiden vastuuroolit kyseisessä tuotannossa. Kouran palkintolautakunnalla ei ole mahdollisuutta tutkia tekijätiimin vastuunjakoa näiden kirjallisten dokumenttien ulkopuolelta.

Voit lukea lisää henkilöiden palkitsemislinjauksesta täältä kohdasta Ehdota palkittavaa sisältöä/Sisällön tekijän palkitsemislinjaukset.

 

Palkintokategoriat ja -kriteerit ovat seuraavat:

Kun ehdotat palkittavaa sisältöä, sinulta kysytään myös palkintokategoriaa. Kategorioita, joihin voit tehdä ehdotuksia on viisi. Ne ovat seuraavat:

 

Lasten ja nuorten kohderyhmien sisällöt 

Kaikki genret lasten ja nuorten kohderyhmien sisällöissä, tärkeä kriteeri on kohderyhmäymmärryksen toimivuus.

Uutiset, ajankohtaiset ja urheilusisällöt

Päivittäisjournalismi, ajankohtais- ja tutkiva journalismi, urheilujournalismi, reportaasit, tapahtumataltioinnit ja tapahtumalivet.

Käsikirjoitetut ja dramatisoidut sisällöt

Draama, teostyyppiset dokumentit ja käsikirjoitettu viihde, esim. sarjadraamat, pistedokumentit, dramatisoidut somesisällöt (jotka julkaistu myös yhtiöiden suoratoistopalveluissa).

Kulttuuri

Kulttuurivetoinen journalismi (ei artikkelit), kulttuurihistoria, kulttuurin popularisointi, kulttuuritapahtumat ja tapahtumien taltioinnit.

Asia

Tiede-, terveys-, elämäntapa- ja ympäristöaiheiset sisällöt sekä yhteiskunnalliset teemat.

Ehdotettava sisältö:

  • tarjoaa uutta tietoa tai uuden näkökulman käsittelemäänsä aiheeseen sivistystä tarjoten
  • kokonaisuus uudistaa genreä tai on erittäin onnistunut lajityyppinsä edustaja
  • visuaalinen ja/tai äänellinen toteutus uudistaa kerrontaa merkittävästi tai on poikkeuksellisen onnistunut 
  • edistää ja hyödyntää merkittävällä tavalla vuorovaikutusta käyttäjien kanssa
  • on innovatiivinen kokeilu ja onnistuu tarjoamaan jotain täysin uutta

Palkintolautakunnalla on oikeus siirtää ehdottu sisältö toiseen kategoriaan kuin mihin sitä on alun perin ehdotettu. 

 

Lisätietoja saat täältä tai ottamalla yhteyttä asiainhoitajaan

Asiainhoitaja Teija Korkeamaa, koura@yle.fi, puh. 040 1895457.

Koulutusrahasto KOURA

Vahvistamme ja uudistamme kotimaisia mediasisältöjä, jotta tekijät ja yleisö voivat kokea enemmän.