Ajankohtaista

Beyond Light and Shadow – valaistuksen ja visualisoinnin ammattilaisseminaari Tampere-talossa 28.9.2022

08.03.2022

Koulutusrahasto KOURA haluaa tukea AV-alan ammattilaisia osallistumaan Beyond Light and Shadow -valosuunnittelun ammattilaisseminaariin. Mikäli olet Ylen tai MTVn aikapalkkainen työntekijä, voit hakea ilmaislippua KOURAn maaliskuun apurahahaussa. Jätä hakemuksesi täällä.

Tampere-talo Oy:n tuottama Beyond Light and Shadow -seminaari tuo yhteen visualistit, valosuunnittelijat, esitystekniikan ammattilaiset, opiskelijat, töiden tilaajat, laitevalmistajat ja freelancerit. Seminaarin isäntänä ja kokoonkutsujana toimii Mikki Kunttu. Tapahtumapäivän keskiössä on alan ihmisten kohtaaminen, verkostoituminen ja korona-ajan jälkeiseen maailmaan valmistautuminen AV-alalla. Yhteisöllinen tiedon ja osaamisen jakaminen on alan suurimpia tulevaisuuden mahdollisuuksia ja juuri siksi tällaiselle seminaarille on tarvetta vuoden 2022 syksyllä.

Mikki Kuntun lisäksi seminaarin pääpuhujiksi on vahvistunut Euroviisujen tekninen tuottaja ja visualisti Ola Melzig sekä maailman suurimman konserttivalaistusfirman Lightpowerin perustaja Ralp-Joerg Wezorke. Seminaari tuo yhteen AV-alan opiskelijat ja ammattilaiset useissa eri workshopeissa, joissa tutustutaan valaistuksen ja visualisoinnin suunnittelun tulevaisuuden innovaatioihin.

Seminaari järjestetään Tampere-talon Sorsapuistosalissa, joka suunnitellaan olohuonemaiseksi sohvaryhmistä koostuvaksi verkostoitumistilaksi, jossa Mikki Kuntun kansainväliset vieraat ja alan kotimaiset ammattilaiset, firmat sekä opiskelijat tuodaan koko päiväksi samojen pöytien ääreen. Juuri näistä kohtaamisista syntyy raja-aitoja kaatavia ja teoskynnyksiä ylittäviä uusia näkymiä alalle, joka niitä korona-ajan jälkeen kipeästi tarvitsee.

Tapahtumalla, joka yhdistää alan huiput, järjestöt, toimijat ja opiskelijat voi olla vain yksi tavoite. Sen on vastattava esittävän taiteen tulevaisuuden keskeisimpiin haasteisiin vahvistamalla suomalaista osaamista ja rakentamalla konserttien visuaalisuudesta vahvaa kärkeä tapahtuma-alan tulevaisuuden kilpailussa. Alan toimijoiden kohtaaminen ei ole ollut tässä mittakaavassa mahdollista milloinkaan ennen, mutta seminaarin taiteellisen johtajan, Mikki Kuntun kontakteilla tästä tavoitteesta tulee totta.

AV-alan ammattilainen tai opiskelija poistuu seminaarista monia arvokkaita oppeja ja lukuisia kontakteja rikkaampana. Seminaari vastaa tarpeeseen elvyttää korona-ajan kourissa murjottua alaa ja luoda positiivisia työtilaisuuksien täyteisiä tulevaisuuden näkymiä tapahtuma-alalle koronan jälkeisessä maailmassa. AV-alan huippujen tapaaminen ja heidän opetettavanaan tässä seminaarissa oleminen tulee olemaan AV-alan ammattilaisille ja opiskelijoille kansainvälisesti kilpailukykyinen ja ainutkertainen merkintä CV:ssä. Tapahtuman todellinen arvo ja hyöty ovat osallistujalle pääsylipun hintaan verrattuna moninkertaisia.